Zic sa facem o exceptie astazi si sa prezentam doua  texte. Au aparut impreuna pe coperta aceleeasi carti, de ce nu ar aparea si aici? 😉 De maine, revenim la o singura autoare intr-o zi.

Mai intai, domnisoara talentata care, pe viitor, merita toata atentia voastra! Hai ca ma stiti…, nu arunc cu laudele in stanga si-n dreapta, in fiecare zi, deci… 🙂

“Mintea mea gândește în roșu și alb. Am schimbat atâtea mărțișoare azi, încât mi se pare că orice are alb pe aproape e roșu.

Dar orice festivitate e dezolantă. Pentru că… Pentru că nu am simțit nimic primind atâtea simboluri ale primăverii. Pentru că drumul spre casă e tot singuratic, pentru că fulgii îmi acoperă vederea și mi-am tras chipiul mai bine, să văd doar strada. Nicio față veselă, îndrăgostită sau îmbujorată. Pentru că totul a devenit comercial…

Ajung acasă și scap de povara hainelor de iarnă – cât de nesuferite îmi sunt! După ce îmi revin din frigul care a provocat starea mea, mă așez în mijlocul patului, cu cărțile în jur. Un manual, caietul, două cărți, carnețelul de citate. Asta mă ajută să mă relaxez, să uit de tot, să mai pot scrie ceva.(…)

1 martie din nou. Mărțișoare, ninsoare, ghiocei la geam. O altă lună, o altă primăvară întârziată. La fel ca sufletul meu. Rătăcit pe drumul de întoarcere spre Acasă…”

Textul integral il gasiti pe blogul ei, stiti ce aveti de facut! Cititi-o!

Cel de-a doua scriitura a zilei, apartine Oanei. Cum adica care Oana? Oana care fiind o diva,  e mult prea celebra si mult prea ocupata zilele astea, dar in marinimia ei nemarginita, a spus totusi succint ce si cum. Daca n-ar scrie carti, as banui-o ca nu poate mai mult, dar asa, ii multumesc frumos ca a onorat propunerea mea. 😉 Data viitoare sper sa o conving prin mijloace specifice sa va zica mai multe…

“Luna martie? Da, ar trebui să vină Primăvara. Uneori vine, alteori nu.

Nu, nu e o lună specială. Nu văd de ce trebuie să primesc flori doar în martie. De ce Primăvara e asociată cu Femeia. Şi Bărbatul poate fi Primăvară.

În plus, în martie, tot muncesc, tot calc, tot spăl. Nu e deloc insensibilitate, dar dacă ştii să trăieşti în fiecare zi e Primăvară, nu am nevoie de o zi sau o lună anume.”


Spread!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

10 thoughts on “Mintea mea gândește în roșu și alb”

  1. Felicitări, fetelor!
    Ada, infiptă în realitate… Oana, în stilul ei inconfundabil şi caracterisic! 🙂

  2. super daca toata lumea s-ar schimba cu aceasta data am fi toti mai blanzi mai puri in adancul sufletului bv super pictorial tineo tot asa

  3. Daca oamenii ar sti sa traiasca frumos…, daca ar fi lasati…

  4. Dragoș, multumesc! Ce plăcere să o am pe Oana colegă și aici 🙂
    Mona, înfiptă în realitate, unde altundeva…
    Eliza, dacă s-ar schimba toată lumea… of, e atât de greu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.