Subiectul 3 la BAC, anul de gratie 2011, Romania, proba scrisa la limba si literatura romana; adica, aia de-o vorbim cu totii, nu malgasa tarzie, nu sanscrita veche, nu…, pacatoasa de romana:”Redacteaza un eseu de doua–trei pagini, despre particularitatile de constructie a personajului dintr-un text dramatic studiat, apartinand unuia dintre autorii canonici: I.L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu.”

Ce face prezumtivul absolvent de 12 clase? Se pierde in “meandrele concretului” si scrie pe langa subiect, ca talambu’, ce sa faca?… 😀 Cum adica prietene, tu, dupa 12 ani de scoala, nu faci diferenta intre doua specii literare banale ? Las-o-n aia goala de smecherie, romanu-i cu treaba lui, dramaturgia e cu treaba ei, “pe bune”!

Sigur, ignoranta voastra este induiosatoare pana la lacrimi…; numai ca, ia uite ce zice pardalnicu’ de minister…, cica, ma scuzati, dar sunteti cam prosti, cu alte cuvinte: “toti cei care au ales personaje din alte genuri literare ale scriitorilor Marin Sorescu, Camil Petrescu sau I.L.Caragiale, altele in afara de texte dramaturgice, sunt in afara subiectului si in concluzie, nu vor fi punctati.”

Curat-murdar, coane licean! Hai, mai deschide si tu cartile alea de romana, din cand in cand, nu mai sta pe net si te plange pe site-uri si pe forum-uri de te miri ce, ca nu-i nimeni de vina ca tu o arzi trendy cu limba materna!

Spread!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.