Pai…, daca ar vorbi nationalismul din mine, as spune ca se vad exact asa cum sint ei, atunci cand W.C. te ofera fara sa clipeasca porcilor de la rasarit , pe coltul unui servetel de hartie mototolit.

Dar nu asta’i cel mai important, ci faptul ca, si dupa 20 de ani,  “Românii acceptă pasiv toate lucrurile rele care li se întâmplă” !!!

Cateva fraze… apartinand jurnalistei engleze Tessa Dunlop !

“Iubesc România, însă există multe aspecte frustrante legate de ea”.
“Deoarece România nu este privită drept o destinaţie turistică importantă, este însă dificil să publici articole despre această ţară în presa britanică”.
“Palatul Parlamentului reprezintă cea mai mare atracţie turistică din Bucureşti şi nu este promovată corespunzător”.
“În plus, se construieşte haotic, hoteluri strălucitoare răsar peste noapte lângă comori ridicate la începutul secolului XX”.
“Una dintre consecinţele comunismului a fost că românii nu acţionează împreună şi acceptă pasiv toate lucrurile rele care li se întâmplă. Toleraţi ineficienţa, corupţia, iar în calitate de consumatori nu sunteţi destul de exigenţi, în condiţiile în care aveţi acum o piaţă liberă şi sunteţi membri UE.”
“N-aţi avut o cultură a consumerismului timp de 30-40 de ani, astfel că nu aveţi prea multe aşteptări. (…) Nu cred că în România consumatorii sunt trataţi aşa cum ar trebui”.
“Ştiu că, pentru a supravieţui în perioada comunistă, românii erau nevoiţi să fure un pic de la stat. (…) Aşadar, comunismul i-a învăţat într-o oarecare măsură pe români să fure. Nu spun că sunteţi o naţiune de hoţi, dar cred că oamenii nu au destul încredere unii în ceilalţi”.

Cititi aici articolul scris de Tessa Dunlop in THE INDEPENDENT !!!

Dincolo de faptul ca batem pasul pe loc de vreo 20 de ani, din foarte multe puncte de vedere, de cel putin 5 ani, asistam la un lucru chiar mai grav decat acesta : degradarea fara precedent si intr’un ritm aiuritor, a calitatilor umane!

Una dintre aceste calitati, de la care am putea incepe , este integritatea!
Da, INTEGRITATEA !!! De ce n’ar fi ea un punct de plecare, in lungul drum pe care ar trebui sa apucam spre “a ne face bine” ? Ar putea fi !!!

Ce spuneti domnule Basescu ?… Cum va suna acest cuvant ?… Se pliaza pe viziunea dvs. politica si pe valorile morale in care credeti neabatut ?… ( daca aveti probleme de intelegere corecta a sensurilor, click  aici ! )

Uite ce spunea cineva la un moment dat !!!

”Integritatea este lumina care straluceste dintr-o constiinta disciplinata.”

La noi insa, problema se pune cam in felul asta… Ce e aia integritate…, ( o fi vreo boala venerica te pomenesti…, si noi nu stim!…), de unde dracu facem noi rost de o constiinta d’asta…, (ca nu prea se gaseste asa, pe toate drumurile ) si pe urma, presupunand ca vom  dibui totusi vreuna, cum Dumenzeului o disciplinam, dar mai ales, pe cine chemam sa ne’ajute sa facem asa o minune ?

UPDATE !!! Barometrul Global al Corupţiei: Parlamentul, cea mai coruptă instituţie

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.