dihori„Dihorii, pentru cine nu stie, sunt niste animalute ca cele din fotografia de mai sus. Pe cat par de inofensive, pe atat sunt de sangeroase !

Dihorii sunt vinatori temuti si indrazneti, supli si vigurosi, iuti ca fulgerul in atac si dotati cu arme excelente, colti si gheare puternice, instincte si simturi bine definite; pot face adevarate ravagii in crescatoriile de pasari, pe langa care se stabilesc adesea.”

La noi exista 3 specii de dihori: dihorii de casa, dihorii patati si dihorii de stepa.

In urma cu aprope 20 de ani, urmare a unei “mutatii genetice suferite” (pe care unii au numit-o revolta populara, altii lovitura de stat), in Romania a aparut o noua specie de dihor, care pastreaza in mare caracteristicile celorlate specii, dar care prezinta un pericol iminent pentru majoritatea oamenilor: acestia sint dihorii bipezi cu girofar!

Dihorii cu girofar se impart la randul lor in trei subspecii: dihorul “de casa” portocaliu din Modrogan, dihorul “patat” rosu de Kiseleff si dihorul “de stepa” galben din Aviatorilor ! Cu totii au reusit in mod miraculos sa tina prim-planul vietii politice romanesti de mai bine de 18 ani! (adica de 3 ori mai mult decat durata obisnuita de viata a unui dihor).

Animale abile, smechere, sociabile si jucause (o data la patru ani), dihorii cu girofar sunt activi in special in a doua parte a zilei, cateva ore; majoritatea timpului si-l petrec dormind (in medie 18 ore pe zi, locul favorit de odihna fiind in sedintele lungi si plictisitoare de la parlament).

Carnivori de cash si conturi bancare in moneda straina la banci elvetiene, dihorii cu girofar sunt tacuti, isi vad de treaba lor, urmarindu-si cu indarjire si fara scrupule interesele personale si de grup; devin foarte vocali numai cand sint raniti sau speriati, aidoma suratelor lor cu patru picioare. Au un metabolism foarte rapid, care necesita o dieta speciala, favorabila imbogatirii rapide pe spinarea statului sau prin intermediul unor afaceri dubioase, bazata pe inginerii financiare si privilegii desantate. Au nevoie aproape saptamanal de iesiri in afara tarii, in statiuni de lux, pentru a-si afisa opulenta si potenta financiara.

Nu cu mult timp in urma, seful dihorilor portocalii i-a tras presul de sub picioare omologului sau din tabara dihorilor rosii. Dihorii galbeni asteapta nerabdatori sa intre si ei la joc !

Noi, astia care dam cu tusu’ pe foaia de hartie la intervale de timp prestabilite, ne uitam, comentam, ne certam si ne minunam ca niste gaini proaste, la circul pe care-l fac cele doua tabere, fara sa pricepem ca dupa ce vor sfarsi cu harjoana lor,  astia se vor intoarce catre noi si ne vor lasa cu gatlejele fara capete…


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

6 thoughts on “Dihorii cu girofar”

  1. Nu ma pricep, dar poti sa incerci, se pare ca au o blana destul de pufoasa… 🙂

  2. Pacat, NU ptem sa ne facem haine din blanile lor pentru ca PUT….pina si girofarele :))

  3. Ce probleme aveti voi, cum vedeti un animal cu blana, cum va ganditi repede sa’i faceti felul pentru o prapadita de haina… 🙂

  4. @ DSN Sincer nu mi-as face haina dar pielea la-as pune-o in BAT !!!:)

Leave a Reply!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.