Serbanila, Tudorita,  Ciulica, Gabone si Zosolete !

Sa moara viata mea  – cum ar zice  o cunostinta mai veche, absolvent pasager de MBA la Rahova -,  daca am mai vazut asemenea „porcaila nespalata” ca la oamenii astia !

Serbanila, carcotasu’ satului, s-a trezit vorbind neintrebat intr-o zi, despre banetu’ lu’ tata Tudorita ! Asta, ofuscata nevoie mare, ii raspunde detractorului sau. Ciulica, prieten de-o viata cu Tudorita, inca de pe vremea cand imparteau acelasi sandvis in grupa mica la gradinita, sare numaidecat in apararea ei, atacandu-l verbal pe Serbanila. Asta, atat asteapta si se dezlantuie nemilos & grobian la adresa lu’ Ciulica, neuitand sa se bage in seama si cu Gabone. Gabone nu sta nici el pe ganduri si nedorind sa ramana la el, ii sugereaza lu’ Serbanila sa nu-l mai suga atata in lungime pe Moroi Chioru… Nu dureaza mult si Zosolete, simtindu-se nevorbit, se baga si el in seama, sarind „ca zdreanta-n buza trotuarului” la beregata lu’ Gabone. Mizeria continua cu „gretoseniile” lu’ Serbanila, care simte nevoia sa-i replice si el lu’ Gabone…

Si uite asa, cativa oameni care sunt fiecare foarte buni la cate ceva – pentru ca au demonstrat-o – , in loc sa-si vada de viata lor si sa-si ocupe timpul intr-un mod mai placut, atat pentru ei, cat si pentru publicul lor, au ales s-o puna de-o „chilotareala” si de-o bataie cu sosete nespalate, de ti-e mai mare dragu’ sa-i asculti si sa le citesti replicile – unele mai destepte, altele mai putin, dupa posibilitatile intelectuale ale fiecaruia.

De ce le-o placea unora, din postura de persoane publice, sa se scuipe reciproc, fie si de la distanta sau virtual, eu inca n-am priceput. ( ce-i drept, nici nu m-a preocupat prea tare chestiunea pana acum )

De ce ma trezii sa scriu acum despre asta ? Pentru o idee: aia „care este” si „care spune” ca atunci cand ai epuizat toate argumentele si alegi sa ataci pe cineva, fie folosind forta, fie facand trimiteri directe si explicite la aspectul fizic al persoanei in cauza, ori la familia acesteia, se cheama ca esti nu doar prost, ci ca esti un om de rahat.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

2 thoughts on “Hai să ne bălăcărim online cu abnegație!”

  1. Apoi sa avem pardon stimabile,n-am vazut-o pe Teo scuipand,ba chiar a fost eleganta in postul ei,era nedumerita pentru ca na! dupa cum afirma ea aveau o legatura amiabila,dar poate se adevereste proverbul romanesc:”fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc si singur”…pe cand pe blogul lui Huidu am citit altceva…a facut-o penibila,deci nu-i totuna.

  2. Ideea e ca atunci cand apar situatii „nasoale” ar trebui sa incerci sa le rezolvi in privat, mai intai, daca se poate !

Leave a Reply!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.