Le maillot jaune. La Roumanie!

trofeueuro2016Suntem la Euro dupa multi ani si ar trebui sa ne bucuram cand ni se intampla. Romania nu are echipa mare, dar poate compensa prin incredere, curaj, fantezie si entuziasm.

Romania – aceea din fata televizoarelor -, va dori sa vada fotbalu’ ala care sa o ridice de pe scaune, care sa o duca pe strazi in miez de noapte; poate ca nu trebuie sa asteptam neaparat o performanta uluitoare, ci atitudinea aia de competitie mare, care aduce jocul si rezultatele decente.

Romania de-acasa ar fi incantata sa vada acest grup punandu-si in valoare personalitatea pe terenul de fotbal; Romania de-acolo, ar face bine sa joace pentru ea, pentru public, pentru frumusetea sportului asta, care suscita atata pasiune.

Se vor destupa sticle, multe sticle de bere; se vor pune pariuri si se vor rupe bilete; se vor rupe bilete la care nimeni nu s-ar fi gandit; se vor tine suete interminabile, se vor isca controverse si lumea se va opri un pic in loc, timp de o luna, pentru acest eveniment, pentru a vedea niste fotbalisti enormi, care nu ma indoiesc ca se vor intrece pe ei si vor intrece asteptarile tuturor.

Pogba, Ibra, Cristiano, Bale, Ozil, Sterling, Sanmartean, Lewandowski, Modrici, Iniesta, Hazard, Buffon… Europa, cu toate stelele sale (dar si cu toate problemele pe cap, care nu-s nici putine, nici usoare), se duce la Paris sa bata mingea “pe maidanele Frantei” ; mingea aia pe care niciun atentat terorist nu va reusi vreodata sa o scoata din mintile sau din sufletele noastre.

As putea sa pariez ca acel Dumnezeu, in numele caruia oamenii ucid oameni, traieste, de fapt, numai in romanele de fictiune; si-as mai putea sa pariez ca Dumnezeu nu a inventat mitraliere si explozibil, dar sigur a inventat chilena, rabona si folha seca… 🙂

U

Programul Romaniei in Grupa A de la Euro 2016

10 iunie: Franta – Romania, de 22:00

15 iunie: Romania – Elvetia, de la 19:00

19 iunie: Romania – Albania, de la 22:00

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.