Selectionerul nationalei de fotbal, un suficient de mana a doua, pe care-l vad oricand jucand impreuna cu Mihai Gadea in „Tantalaul si gogomanul”,  nu-si da demisia dupa ratarea calificarii la Cupa Mondiala, pentru simplul fapt ca nu are trecut in contract un asemenea obiectiv si pentru ca nu are demnitate. Jucatorul de poker Victor Piturca vorbeste la conferinta de presa despre noroc si nenoroc in fotbal, ceea ce ma face sa cred ca sufera, in tacere, de oarece neajunsuri intelectuale. La fotbal, ca si la poker, nu exista ratare de obiectiv (greseala) fara consecinte imediate ( fara sa platesti cumva nereusita) si nu exista sansa, in sensul ca, aceasta nu este, aproape niciodata, factorul determinant in stabilirea invingatorului.

Victor Piturca
Sursa:Realitatea

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a fost o rusine in cele doua meciuri de baraj impotriva Greciei; o Grecie abila, dar cu care te puteai bate oricand parte-n parte pentru biletele de Brazilia, s-a dovedit a fi prea buna pentru o Romanie atat de proasta. Romania a fost jenanta, umilita de propria-i neputinta si nestiinta, pe alocuri sinistra din punct de vedere fotbalistic. Aceasta bataie de joc pe care reprezentativa a livrato minute intregi unei tari cuprinse de iluzii, poate si trebuie pusa pe seama unor lipsuri multiple, care tin de intimitatile profesiei, dar asupra carora nu voi insista; as mentiona, totusi,  lipsa de personalitate, de forta, de creier si, de ce nu, si aceea de inima. Uneori, se intampla ca acestea sa faca diferenta, chiar si la capatul a doua meciuri de fotbal.

Romania
Sursa:ProSport

Asadar, domnule Victor Piturca sau bai, nea Piti… intelege ca aerele de Dumnezeu nu se pupa deloc cu esecurile! Si sa stii ca daca zarurile sunt facute din os de curva, nu inseamna ca si mingea de fotbal e facuta din piele de pula de bandit!…

P.S. Mi-ar placea sa nu mai vad/aud/citesc lamentari de tot soiul si (sa incercam macar) sa admitem ca nu meritam sa fim prezenti la Campionatul Mondial de anul viitor; sportul asta evolueaza cu o viteza de care noi suntem tot mai straini; e de munca.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.