“Spagatistul de Salajan” merita felicitat pentru “Miscarea contra Statului” de care se face responsabil !

Actiunea pe care a organizat’o a fost un succes ! Indiferent de simpatii sau antipatii, omul a reusit un lucru EXCELENT ! A scos din casa intr’o dupa-amiaza de duminica, la 30 de grade Celsius, dictai puhoiul de bucuresteni, i’a adus pe oameni in Parcul Tineretului si i’a pus sa se miste ! Pentru lucrul asta, merita felicitat atat el , cat si cei care l’ai ajutat sa organizeze acest eveniment! Participantilor li se cuvine, de asemenea, un mare BRAVO pentru faptul ca au raspuns acestei provocari !

Am momente in care imi place prestatia lui Badea de la tv, dar sint si momente cand nu sint de acord cu ceea ce spune si cu ce face ! Era mai simpatic pe vremea matinalelor de la Tele7Abc si de la Antena1, mai putin incrancenat si capabil sa’si exerseze umorul intr’un mod cu mult mai diversificat decat o face in ultimul timp. Exagerarile sale si momentele in care sare calul spre deliciul telespectatorului, uneori in mod nejustificat, alteori pe buna-dreptate, i’au adus insa lui Mircea Badea o notorietate demna de invidiat, pe care acesta s’a hotarat sa o puna in sfarsit, in slujba unei cauze nobile ( si nu sint deloc cuvinte mari ), anume o campanie menita sa le spuna romanilor ca ar fi bine pentru sanatatea lor si pentru o dezvoltare cat mai armonioasa a corpului si a mintii, sa inceapa sa faca sport !

“Miscarea contra statului” este o initiativa a unui om care a promovat, in felul sau, de multe ori intr’un mod mai degraba neconventional, sportul adevarat, acela menit sa le arate oamenilor ca rolul acestui fenomen intr’o societate si implicit in viata fiecarui ins, este altul decat sa aduca pe prima pagina a ziarelor indivizi precum Gigi Becali, Cristi Borcea, George Copos, Marian Iancu sau Arpad Paskany !

Sportul nu este pentru si despre acesti oameni, sportul este pentru noi, pentru fiecare individ in parte! Sportul este al nostru, al tuturor, este pentru noi, cu conditia ca noi sa vrem sa fim pentru sport ! Sportul inseamna infinit mai mult decat cred unii dintre noi, rolul sau in educatia si civilizatia unui popor ar putea fi de o importanta covarsitoare ! Pacat ca sint atatia de putini aceia care constientizeaza acest lucru !

O manifestare asa cum este aceasta de care se face vinovat “Taranu’ de Badea” merita din plin atentia, mediatizarea si sustinerea tuturor canalelor media, dar mai ales implicarea celor responsabili in mod oficial de miscarea sportiva din Romania ! ( Apropo de asta doamna Ritzi, ministresa de la sport, o fi participat ? O fi auzit macar de acest demers al “particularului”  Badea ? Sau o fi fost in campanie electorala la Brasov ? )

Multi vor spune ca prea il laud…, ca ce mare smecherie a facut…, ca tara e in criza…, ca oamenii au alte griji, alte probleme mai importante decat preocuparea pentru alergat duminica prin parc, la initiativa unuia de la tv !

Gresit ! Omul a facut un lucru care, in masura in care acest proiect va fi unul de durata si va fi continuat in mod inteligent, va avea un impact semnificativ in randul oamenilor, ii va face pe foarte multi sa priveasca altfel sportul, ii va determina pe unii sa inceapa sa faca miscare, ii va lua pe altii din fata calculatorului sau din restaurantele fast-food, iar pe altii ii va face sa se apuce de sport in mod profesionist sau macar sa mai dea cateva ture de alergare, atunci cand au timp!

Imaginea si atitudinea sa publica sint o garantie ca ceea ce s’a intamplat astazi in Bucuresti se poate repeta cu succes si data viitoare, si ca oamenii vor reactiona pozitiv de aici inainte la astfel de initiative, menita sa’i scoata din amorteala in care se complac de cele mai multe ori, dintr’o comoditate pe care de cele mai multe ori, nu o justifica nimic si pe care mi’e greu sa o inteleg.

Inca o data, EXCELENT demersul “anarhistului” Mircea Badea care a initiat “Miscarea contra Statului” !

“Sportul face parte din patrimoniul oricărui bărbat şi al oricărei femei, iar absenţa acestuia nu poate fi nicicând compensată.”

( Pierre de Coubertin )

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

14 thoughts on “Mircea Badea, “anarhistul””

 1. Mi se pare in primul rand un gest de bun simt, ca sa nu mai comentez atitudinea mai mult decat normala de care au dat dovada cei care au participat… Inca mai exista oaze in care se poate respira… Putine din pacate…

 2. Inca mai tindem catre normalitate !
  E rau ca ea’i in continuare departe, dar e bine ca ne straduim totusi sa mergem intr’acolo !

 3. Enervant, cateodata, asa cum spui, Mircea reuseste sa nu sara calul atunci cand are un lucru cu miza de facut. Mi-a placut cum ai punctat in text.

 4. @Simona
  Multumesc. Cautam si eu pareri si critici constructive de la cat mai multi oameni, cu privire la scrisul de pe acest blog !

 5. Salut Sorine ! Multam’ !
  Daca ma mai “lauda” multi colegi de la master o sa zica lumea ca sinteti blat ! 😀

 6. Nu prea am inteles eu ce’ai vrut sa spui, sa fiu sincer !…

 7. Mircea Badea a vrut prin acest eveniment, sa schimbe mentalitatea romanului cand rosteste cuvantul “Sport”.

Leave a Reply!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.