Sau ce’i uneste pe Traian Basescu, Mircea Geoana si Gigi Becali !

Inspirati de vremea de afara, dar mai ales de campania electorala care se anunta mai vie si mai colorata ca niciodata, parca pentru a face in ciuda crizei, oamenii politici aflati la putere au inceput sa ia Romania la pas ( adica la roata de limuzina SPP’ista cu girofar), asemenea cantaretilor aflati in turneul de promovare a vreunui album prost.

Chiar daca mai e ceva vreme pana la prezidentiale, asa cum era de asteptat, campania se intensifica, iar pretendentii la capatuiala ( pardon, ce prostii spun si eu, la ocuparea celei mai inalte demnitati a statului roman ) , au inceput sa se miste, incercand, care mai de care, sa fie mai popular si mai prezent pe te miri unde, din Bucovina pe Litoral, si din Parcul Izvor la Sambra Oilor, in Satu Mare.

Gigi Becali este modelul politicianului roman de succes ! Un cioban care vindea branza si iaurt, care si’a asumat trecutul, caruia ii place fotbalul, care face donatii la biserici, care sta pe un furcoi de bani, si se visa pana mai ieri salvatorul Romaniei, a devenit sursa de inspiratie  a candidatilor la presedintia tarii. Pai da, daca asta trebuie sa faci si sa spui, pentru a avea priza la public, niciun sacrificiu nu este prea mare! Romania e mereu surprinzatoare: politicienii romani au avut grija sa il marginalizeze pe Becali, pentru ca apoi sa ii subtilizeze acele teme ale discursului care prindeau la mase si dadeau bine la public.

Tocamai cand eram gata sa militez o data in plus pentru scoaterea Mioritei din programa scolara, pe motive de ordin psihologic,si nu numai, observ cu tristete ca transhumanta, palinca, turcana si branzetu’ au devenit oficial temele majore de campanie politica ale “maestrilor” Geoana si Basescu.


Traian Basescu, pentru cine a observat nuanta, a mai facut inca o data cu aceasta ocazie dovada unui cameleonism aproape natural: dupa ce cu o zi inainte, a facut reclama la branza de Dobrogea ( sper sa nu aflam ca fratioru’ e actionar majoritar pe la vreo particulara care proceseaza laptele de prin zona respectiva ), nea Traian a mers la Huta Certeze, adica tocmai in celalalt capat al tarii, si bineinteles, i’a laudat pe localnici, pentru ce credeti…, ati ghicit, pentru tehnologia fabricarii branzeturilor din zona respectiva ! Ca deh, o fi branza de Dobrogea preferata mea, dar voturi imi trebuie si de la Satu Mare !… 😉

Mircea Geoana, in dulcele stil clasic si prost… sfatuit, hop si el dupa fundu’ prezidentiabil la Sambra Oilor, ca vezi Doamne, el venea acolo in fiecare an, iar anul asta, cu atat mai mult se cerea sa fie prezent, DUPA ce Traian Basescu marcase deja teritoriul. Uneori ma intreb daca Geoana chiar vorbeste serios cand spune ca vrea sa fie presedinte…  De la un timp a devenit umbra lui Basescu, oamenii astia par de nedespartit in aparitiile publice  Problema e ca Mircea Geoana tinde sa fie perceput ca fiind seful de campanie a lui Traian Basescu ! Si ce poti sa’ti doresti mai mult, decat sa’ti faca lobby principalul adversar ? E Raiul pe Pamant pentru Basescu !

Crin Antonescu, desi inspirat in momentul in care a spus pas unei astfel de serbari la iarba verde, destul de neinspirat in felul cum a ales sa critice prestatia celor doi contracandidati; bun, e clar pentru noi ca ” tara arde (…) “, dar zau daca simteam nevoia sa mi’o spuna Antonescu! Tara arde la fel de rau si la Satu Mare, si la Bucuresti ! Ba mai mult, baba (T.B.) nu prea mai are ce pieptana, caci altfel, mosul (M.G.)  ar sta cu peria in parul ei, cat e ziua de mare! Imi pare rau, dar nu aceasta este cea mai potrivita maniera de lupta impotriva degustatorilor de branza si palinca; iti trebuie ceva mult mai serios, daca vrei sa atragi atentia asupra felului in care vezi tu portretul unui presedinte! Nu ajunge sa spui o vorba aproape tocita si sa rezumi pe fuga impactul social al crizei economice in cateva propozitii; oamenii, adica romanii, vor fi in continuare atenti la mascaricii de serviciu, iar tu vei ramane ala carcotas, care se uita de pe margine! Mai vocal, mai prezent in prim-planul vietii publice si cu mai multa substanta in discurs, daca se poate, domnule Antonescu!

Asa ca, draga alegatorule, daca’ti place de vreunul, du’te si voteaza’l !

In ciuda pasiunii pentru oierit a unora dintre ei, nu te astepta totusi ca vreunul sa faca mare branza !

Si mai ales, nu te increde in tot cainele care da din coada !


UPDATE:
” Nu e branza ca grataru’
Nici cioban ca marinaru’ “


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

4 thoughts on “Pătlăgele roşii şi brânză telemea”

  1. si mie imi plac, dar eu nu candidez la presedintie…, decat in 2035 ! 😉

Leave a Reply!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.