Ma uit cum toata floarea ce vestita a presei din .ro se da de ceasul mortii sa arate poporului ce nenorocire e pe capul portocaliilor si ce furtuni se vor abate si mai abitir asupra-le, la alegerile interne, unde se asteapta lupte crancene pentru puterea in partid.

Lupte vor fi, numai ca, se omite un lucru: indiferent cine le va castiga – fie ca e vorba de tabara prezidentiala, fie ca e vorba de „talibani” – , PDL se va afla in continuare la putere, va avea bani, influenta, control si disciplina, o organizare de tip Cozmanca daca castiga Blaga,  plus o ambitie fara margini de a ramane la guvernare dupa 2012 si un presedinte in functie care ii va ajuta sa isi atinga obiectivele.

In partea cealalta, opozitia bajbaie de saptamani, nu vad nicio coerenta in actiuni, nu exista coordonare, strategia este pompieristica, neintelegerile au aparut  deja, oamenii cracnesc si sunt tot mai vocali in a contesta aceasta constructie chiar din interiorul ei, ambitiile personale prostesti tinzand sa sape o construsctie si asa inca subreda si neclar definita in ochii electoralului. Televiziunile incearca sa-i ajute, unele dintre ele, dar ce folos, daca ei nu se ajuta singuri!

Momentan , in ambele tabere sunt lupte interne, reasezari de trupe si de interese, numai ca USL, prin micile frecusuri interne dintre organizatii si prin vocile din fiecare partid care isi striga public frustrarile, risca sa piarda principalele avantaje deloc de neglijat pe care le aveau asupra adversarilor: nemultumirea populara si faptul ca s-au constituit inainte sa se cristalizeze alianta PDL-UDMR-UNPR!

In timp ce opozitia se iroseste in tot felul de nazbatii –  pentru ca numai niste naivi isi pot imagina ca acest guvern va cadea, indiferent prin ce modalitate, puterea, odata ce isi va rezolva problemele interne – a se intelege clarificarea apelor in PDL, la congres – , va fi greu de dovedit in lupta, mai ales ca lupta nu se anunta a fi una dreapta! Acest guvern va ramane in functie si va organiza alegerile, atat pe cele locale cat si pe cele parlamentare, si va fi fi vai si amar de USL daca vor dormi pe ei, in timp ce Blaga, Videanu si Berceanu vor fi la butoane in partea cealalta!

USL trebuie sa fie constienta ca sarcina lor este infinit mai grea decat a PDL ! Eforturile pe care ei vor trebui sa le depuna nici nu se compara ca dificultate cu ceea ce are de facut PDL, fie ca va fi condus de Boc si Udrea, fie ca va fi condus de Blaga si Videanu!

Si am sa spun de ce! PDL isi permite sa piarda aceste alegeri! Da, ati auzit bine! Probabil ca le vor si pierde, dar asta nu-i va deranja foarte tare! Pentru ei, miza nu este sa mai castige, sunt constienti ca nu o pot face, miza e sa obtina un scor de peste 20%  – si, judecand dupa audienta de la Romanii au talent, ma tem ca il vor obtine – ,  dar mai ales, sa impiedice, indiferent prince mijloace, opozitia , sa scoata peste 50% !  Pot sa faca asta? Pai, eu zic ca pot, mai ales ca isi pregatesc atent parghiile prin care pot actiona, din postura de partid aflat la putere!

Odata indeplinit acest obiectiv, ia ghiciti voi singurei, ce se va intampla… Cum va forta din nou Basescu o majoritate in jurul PDL si va impune inca un premier – de ce nu, poate chiar pe Emil Boc, daca nu il convinge pana atunci tanti Nuti de capacitatile ei profesionale multiple. Si uite asa, USL va ramane din nou in opozitie, asta daca nu se va autodizolva instantaneu si atat PSD, cat si PNL, hamesiti de atata stat la usa macelariei, se vor arunca la picioarele lui Basescu, ba chiar se vor bate intre ele, pentru a-i castiga bunavointa carmaciului,  care dintre ei sa intre  la guvernare.

Fiind de notoriate faptul ca , intotdeuna, mai ale in Romania, este mai usor sa distrugi, decat sa construiesti, sarcina USL care trebuie sa construiasca pentru a castiga increderea apeste 50% din electorat, este una teribila; nu imposibila, pentru ca oportunitati sunt slava -domnului, insa ele trebuie specualte si valorificate la timp, cu maxima eficienta si eficacitate, daca vrei sa ai cu adevarat o sansa reala.

Cum poate insa functiona eficient USL, cand atat Antonescu, cat si Ponta, sunt contestati in propriile partide? Pai nu poate si nu va putea niciodata, daca  nu reusesc sa se impune rapid si sa faca liniste printre contestatari; iar linistirea vocilor nemultumite nu este suficienta, ei trebuie sa ii convinga pe toti sa actioneze in interesul partidelor lor si al Uniunii, nu sa taca si sa priveasca pasivi de pe margine, facand pe suparatii ca nu au fost ei consulati, vezi Doamne sau ca nu le place de ochii lu’ sefu! Nu asa! Ca daca vor continua astfel, nu vor obtine niciodata nimic.

In timpul asta, asa cum am aratat mai sus, PDL se pregateste de un meci in care are doua variante din trei pentru a se califica, ceea ce trebuie sa recunoastem, desi nu unora nu ne place, este infinit mai usor decat pentru USL, care e obligat sa joace la victorie!

Suna alarmant? Pentru unii da, pentru altii ba! Ma iertati ca mi-am permis sa fac astfel de predictii si scriu toate astea, dar momentan, aici ne aflam si intr-acolo ne-ndreptam. Sa-mi demonstreze ei, USL, ca gresesc! N-ar fi nicio suparare!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.