( … asta ca sa nu spun ca mictioneaza verbal pe noi, cu presiune!… )

“Doamnă, orice român poate să aspire la funcţia de preşedinte” (Traian Basescu)


Traian Basescu nu ne mai suporta si pace ! Cu niciun chip, sub nicio forma! Nu vrea sa sa ne mai vada pe niciunul; sa nu ne mai auda ca ne plangem, ca-l criticam, ca vorbim, ca raspiram pe aici;  sa disparem! Nu ne-nghite, pur si simplu ii stam in gat. Printre multele golanii pe care-a considerat necesar sa ni le spuna miecuri, se numara si asta… ” Ba, stiti ce, cui nu-i convine, sa plece ! ”


Pana aici ajuns obraznicia acestui ins, pe care mai toate mijloacele de informare in masa din aceasta tara, il numesc invariabil, dar pe nedrept, presedintele Romaniei. Discutia ar fi daca, de vreme ce el nu ne vrea si ne indeamna sa plecam pe capete, daca nu ne place aici, unde-om vedea fiecare cu ochii, de ce noi inca mai simtim nevoia sa spunem “presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu”. Ce-a facut sau ce face individul asta, in calitatea sa de cel mai important functionar al statului roman, pentru a merita ca cetatenii acestei tari si mass-media in ansamblu, sa se mai refere la persoana sa, ca fiind presedintele Romaniei ? Nimic ! Ba dimpotriva, as zice ca a facut deja destule si va mai face, fiti fara grija, pentru nu mai merita sa i spuna nici macar “domnul Traian Basescu”, cu atat mai putin “domnul presedinte al Romaniei” !

Si atunci, de ce ne incapatanam sa-l mai numim noi presedinte, pe unul care nu face altceva decat sa dezonoreze aceasta functie publica de prim rang in orice stat democratic modern ? Pentru ce? Pentru ca asa o impun normele de poltitete si de adresare in public ? Pentru ca asa o cere deontologia profesionala a jurnalistului ? Pentru ca o impune CNA-ul? Pentru ca astea sunt cutumele ? De ce? Pentru a face noi dovada ca suntem educati si ca nu ne coboram in troaca in care se scalda el cu entuziasm si frenezie oarba ? Pentru asta ar trebui sa-l numim in continuare pe Traian Basescu, presedinte al Romaniei ? Oare nu e prea putin ?!…

Omul asta, unic in felul sau de a fi, de a intelege realitatea vremurilor in care traieste, de a conduce si de a se pune in slujba propriului popor, a reusit inegalabila performanta de a le sugera fatis conationalilor sai, sa-si ia bocceluta si sa plece in lume, pentru ca el, din pozitia in care se afla, nu poate sa faca mai mult pentru a le asigura un trai decent in tara lor. Si a mai reusit o performanta demna de invidiat… aceea de a cobori functia prezidentiala pana in fundul haznalei publice; si a facut asta cu o dezinvoltura si cu o naturalete ca ar trebui sa dea frisoane oricarui om sanatos la cap.

Traian Basescu arunca in derizoriu importanta institutiei prezidentiale, cu fiecare ocazie care i se iveste, cu fiecare gest public, cu fiecare interventie  televizata si cu fiecare fraza pe care o rosteste; Traian Basescu afirma fara nicio jena un lucru care ar putea sa fie considerat expresia libertatii depline , a democratiei absolute si a respectarii drepturilor omului, cu conditia ca acesta sa nu fie rosti de unul ca el, care si-a adus din plin contributia la degradarea fara precedent a statutului de presedinte de stat; orice roman poate sa aspire la functia de presedinte, ii spune Basescu Rodicai Culcer, cea care in slugarnicia ei nedisimulata, abia daca schiteaza un gest firav de impotrivire la aceasta afirmatie mustind de populism si iresponsabilitate, chiar daca ea era rostita intr-un anumit context.

Oare asa sa fie ? E normal ca oricare dintre cetatenii tarii asteia, indiferent de educatie, instruire, experienta, profesie, aptitudini personale etc, sa aspire la cea mai inalta demnitate a statului roman ? ( a aspira – a tinde, a nazui, a tinti , a ravni, a viza, a ochi, a pretinde ) Unde, in ce tara si ce om sanatos la minte, poate sa afirme o asemenea enormitate ? Tare mi-e teama ca nicaieri altundeva decat in tara care l-a ales pe unul ca Traian Basescu sa-i fie presedinte, in ciuda unei experiente anterioare total nefericite si nefaste pentru evolutia ei.

Nu vi se pare ca ar fi chiar periculos , daca fiecare dintre noi am trai cu senzatia ca avem tot ce ne trebuie pentru a pretinde fara ezitare ca putem fi lejer, fara mari batai de cap, presedintele statului roman ?  Daca Basescu vine si ne spune raspicat, facand o trimitere nefericita la o afirmatie napoleoniana altfel corecta intr-un anumit context istoric si militar, ca orice roman are calitatile necesare pentru a fi un lider adevarat si deci, dreptul de neviolat, de a se vedea pe scaunul de presedinte, eu consider ca ne aflam intr-un moment de o gravitate pe care s-ar putea sa nu-l percepem inca la adevaratu-i potential de a ne distruge ca natie.

Iresponsabilitatea lui Traian Basescu, caci despre asta vorbim –  care ne spune indirect ca orice ospatar, mecanic, tinichigiu, filosof ratat, sau de ce nu, orice tampit pe care l-a produs la un moment dat sistemul de educatie din Romania , poate sa ajunga si este indreptatit sa ajunga oricand, presedintele statului roman -, nu cunoaste bariere ! Excelenta Sa – o alta sintagma care nu are ce cauta langa numele lu Basescu, dar pe care lingaii, in nemarginita lor promiscuitate, nu se feresc sa o utilizeze la scara larga -, ne-a anuntat pe toti, astia care ne incapatanam sa nu ne luam talpasita si sa-l enervam grav, spunandu-i constant ca se comporta ca un netrebnic, nu ca un presedinte, sa nu ne miram daca Alina Plugaru, Florin Salam, Bomba sexy, Piticu porno, Adi Mutu sau Blonda lu’ Printu ( ex a lu Bote), vor simti la un moment dat chemarea destinului lor “karmatic”( Eba detine drepturile de autor) si se vor hotari sa ne conduca intru propasire morala si mai ales materiala a neamului.

Astfel stand lucrurile cu omul care ocupa fotoliul prezidential, revin cu o propunere exprimata inca de ieri:  daca Excelenta Sa nu ne mai vrea prin incinta gradinei, ce-ar fi ca pana la sfarsitul mandatului eminentei sale, in semn de protest, niciun mijloc mass-media sa nu mai foloseasca titulatura “Presedintele Romaniei” atunci cand se face referire la persoana lui Traian Basescu ???!!!…

P.S. Daca Basescu ne da afara din gradina Carpatilor, in timp ce Udrea ii invita pe chinezi in gradina, la fete frumoase si ieftine, asta inseamna ca Romania se pregateste ca, in cativa ani, sa devina un fel de Tibet, cu marinarul chefliu in rol de Dalai Lama si curvacios Nutzi  in ipostaza vacii hinduse ?! :)) 😉


Polojenie! Ia-o ca tare !


Spread!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

7 thoughts on “Președintele “care este” ne dă afară în șuturi din “grădina Carpaților””

 1. “….de ce noi inca mai simtim nevoia sa spunem “presedintele Romaniei…”
  Ba, pardon! Io nu-l numesc (nu l-am numit niciodată!) preşedinte. Cu atât mai mult “al meu” (cum susţin cu unii navetişti SUA-România şi retur 😛 ) pe criteriu’ “majoritatea decide”.
  Nu l-au ales românii în ţară (şi chiar atât de democrat încât să validez furăciunile de pe aiurea, nu-s!) deci, care-i majoritatea?”! Spre bucuria mea (mă rog, satisfacţia deplină!) o ştie şi el. De-aia e atât de pornit. Dacă (Doamne dă!) nu se întâmplă un miracol şi rămâne până i se termină fraudatul mandat, o vom duce greu (e drept, şi ăia peste 5 milioane care l-au votat şi-o merită, da? ) dar nu pierim. Am trecut noi şi peste alţi venetici! Tot ce sper e ca, aceia care-l susţin din umbră (serviciile!!!) să aibă un picur de sânge român şi, cu dovezile adunate, să-l dea pe mâna justiţiei acum, cât nu produce alte dezastre. În acest caz parcă mi-e ciudă că a fost abrogată pedeapsa cu moartea. De el nu mi-ar fi milă (n-aş lipsi de la Târgovişte!) 😉

 2. Păi, dacă le luăm la numărat… cam câte victime crezi că a făcut “regimul” băsescu?! Oricum, i s-ar face un mare bine (ceea ce nu merită 😛 )
  Ar fi mult mai neomenesc să vadă (de după gratii, cu puţin noroc ) ce bine ne este fără el şi fără haita lui de hiene.
  Să fim umani, da? 😉

 3. Nu cred ca pedeapsa cu moartea se justifica decat in cazul celor care, la randul lor, au comis crime. Dar si aici e de discutat.

 4. Sa zicem ca exista si alte moduri prin care poti pedepsi pe cineva sau prin care il poti face sa plateasca pentru vina lui; si mai profitabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.