… si-un pantof rosu cu toc, sa ma votati mai cu foc … 😉


Asta ar putea sa fredoneze in gand Elena Udrea, de vreme ce multa lume a inceput deja sa o dea drept candidata sigura a PDL  la primaria Bucurestilor. Posibil, nu zicem nu, dar lumea e-mpartita cu privire la sansele de izbanda ale blondoseniei, char si in interiorul partidului; Blaga si Videanu i-ar da un branci – amical sau nu -, spre fotoliul primariei, dar Cristi Preda ii mai reteza nitel din entuziasm aseara la Vorbe Grele, si pe buna dreptate, as zice eu. N-o vad capabila sa castige in Bucuresti, la felul cum stau lucrurile astazi, chit ca ne promite fiecaruia in parte ca vine sa ne dea cu mopul pe scara blocului. Nu sunt putini cei care o vad castigand la pas primaria, ba sunt destui si cei care o vad castigand si Cotrocenii, mai greu, dar castigandu-i. Eu zic nu ambelor ipoteze. Poate sunt eu prea optimist, cine stie?!…

Pana una-alta, ministra pare sa se pregateasca pentru noul obiectiv, impus sau asumat, inca nu m-am lamurit cum stau treburile… Spune ca „Bucureştiul poate redeveni Micul Paris şi poate atrage zeci-sute de mii de turişti”… Ceea ce pe mine ma amuza grozav, pentru ca la nivel de discurs, si un copil de scoala generala putea sa produca ceva mai inteligent. Sigur, „o persoană dinamică şi apropiată de colegi” ca doamna Udrea se va bucura, nu am dubii, de toata sustinerea pe care o poate oferi aparatul de partid, dar e greu, chiar si in conditiile astea, sa mai castigi un Bucuresti care, orice s-ar spune, e o lecuta mai destept si intreg la creieri, decat multimile care cad palanga la picioarele ministeriale,  din motive de insuficienta mobilare intelectuala.

Oricata popularitare ar fi avand Elena Udrea la nivelul capitalei – in viziunea oarecum parsiva si interesta a lui Videanu -, ea s-a erodat grav de-a lungul timpului si tre’ sa fii putin tampit sa nu fii constient de ceea ce ti se intampla, cand ti se intampla. Buldogu neprietenos zice ca Nutzi ar avea o sansa in lupta cu Iepurele trist, aka Sorin Oprescu, insa nu spune si cate de mare ar fi aceasta sansa; la ora la care vorbim, sansa e zero, in ciuda contraperformantelor acutalului edil; peste 2 ani, cand e marea incaierare, sansa ar putea fi un pic mai mare, dar insuficient de semnificativa pentru a conta in ochii unui electorat mult mai spalat , mai corect informat si mai selectiv decat a fost ultima data; iar ultima data, i-a dat cu flit candidatului portocaliu, care nu era tocmai nimeni pe strada. Semn ca nu mai e chiar atat de usor cu miticii astia, doamna Udrea ! Astia nu cred sa se bucure la niste ciocolata impartita copiilor prin parcurile bucurestene! Parintii si bunicii acelor copii nu vor gusta marinimia prezumtivei candidate !

Sigur, conteaza  nu doar cine esti ( mai ales la nivel de imagine) si in ce context socio-economic candidezi, e important si impotriva cui o faci. Daca PSD e atat de praf pe cat mi se pare mie ca ar fi astazi – pentru ca Pontanacul, sa ma scuzati, demonstreaza ca nu are anvergura functiei pe care o detine, ii lipseste inca panasul necesar – , si a ramas incapabil sa propuna un nume la Bucuresti, atunci ramane ca liberalii sa mute decisiv, cu un personaj important la primaria capitalei, asta daca vor sa ii acorde lui Antonescu un gregar de anvergura pentru alegerile prezidentiale care vor urma.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

3 thoughts on “Pun basmaua şi-o catrinţă, să m-alegeţi primăriţă”

  1. Am auzit ca si Videanu ar fi declarat de curand ca are sanse. Hahaha!

    Pe la tine nu au venit inca postacii ei? Pregateste-te ca vin. Am aflat ca si-a angajat 20 de postaci care sa ne combata la greu pe bloguri. :))

  2. Am o verva in verb zilele astea, ceva de speriat ! Abia ii astept ! 🙂 😉

Leave a Reply!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.