Nici nu stii bine ce-a fost in week-end… Intre chilotareala pesedista si babardeala liberala, intre micile zbateri hilare ala uneperistilor si scatoalcele amical-interpartinice ale pedelistilor, ramane totusi portia timida de huiduiala pe care si-a luat-o Basescu de Ziua Marinei.


Imi veti spune ca iar ma iau de carmaci asa, hodoronc -tronc… Pai hai sa vedem doua afirmatii de-ale lu’ nenea esta, executate la un interval de timp relativ scurt, de cateva zile… Prima… „Eu mă simt foarte bine în ţara mea.” A doua… Intrebat de cineva daca traieste bine, raspunde:  „Nu prea, am o mulţime de greutăţi pe cap”.

Acuma, poate sunt eu nebun, dar nu pot sa ma fac ca nu vad o oarecare contradictie intre cele doua afirmatii, slobozite, repet, la un interval de numai cateva zile, de catre acelasi om pe care, intamaplator sau nu, in cheama Traian Basescu. E drept, pe prima a facut-o in Moldova, pe cea de-a doua in Dobrogea…, plus ca s-ar putea sa fie si de la diferenta de temperatura…, sau poate, cine stie…, de la cele 16 ore de efort pe care il depune zilnic…, zci si eum nu stiu…

Si-a mai fost un lucru in discursul basescului, de ieri… Omul a revenit cu o tema mai veche, draga lui din cate se pare, o miezerie: i-a indemnat din nou pe oameni la decenta si solidaritate, adica fix acele lucruri care i-au lipsit si ii lipsesc atat dumi-sale, cat si gastii pe care o patroneaza din umbra.

Oare de ce nu simt nevoia sa fiu solidar si decent cu jigodiile, cu nesimtitii , cu iresponsabilii si cu mincinosii ?!!! Si de ce le cere decenta si respect unor oameni pe care la randul sau ii trateaza cu dispret, spunandu-le sa plece din tara pentru ca statul, statul pe care el in conduce de 6 ani,  nu mai este capabil sa le asigure conditii decente de viata ?

Huiduiala adresata lui Basescu este un gest firav, mai degraba simbolic, dar care-si are insemnatatea lui… Ma intreb care ar fi fost reactiile daca discursul ar fi foat acompaniat pe intreaga sa durata de fluieraturi, huiduieli si apostrofari din public ?!…

Si inca o tampenie debitata de marinar…, pe care o remarca Marius Nitu… „Aşa cum militarii forţelor române au acceptat sacrificiile generate de criză, la fel ar trebui să facă fiecare român”. Pai ce legatura are dom’le sula cu prefectura ?… E Romania in razboi, sau se pregateste sa fie, pentru ca cetatenii ei, din postura de civili, sa se comporte militareste in fata crizei si sa accepte sacrificiile fara sa cracneasca??? Din cate stiu eu , nu e ! Si daca nu e, bai Traiane, se cheama ca matale ori faci campanie pentru UNPR, ori ti-a scris Eba discursul de-a iesit atat de prost, ori pur si simplu, esti un mare mancator de rahat care face pe fanfaronul patriot, cand el nu e decat caricatura proasta a unui presedinte de stat cu minte urat mirositoare.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.