Nu suntem o natie de lepre, dar sigur nu suntem nici niste minunati!

Romanian
Romanian

Hai s-o zic in limbaj de lemn, ca n-am chef altfel: primul pas pentru rezolvarea unei probleme este recunoasterea existentei acelei probleme. Asadar, inainte sa facem noi tot felul de campanii de doi lei – pe care online-ul sa le preia pe nemestecate ca mari, destepte si rasunatoare demersuri inutile -,  in care nu spunem nimic nou despre noi si mai ales, nu spunem adevarul pe care il traim astazi, n-ar fi bine sa admitem ca avem niste „pietre de moara” in ograda? Si dupa ce-o rezolvam noi cu toate nasoalele care ne trag in jos, pe urma avem tot timpul din lume sa strigam in gura mare cat de extraordinari suntem. Parca ar fi mai intelept si mai eficient asa…

De ce iubesc Romania? Pentru ca a-ti iubi tara este un sentiment natural, nu trebuie sa-mi gasesc motive pentru asta, in niciun caz motivele pe care mi le sugereaza o gasca de „piari”; am eu motivele mele interioare, mi le stiu, imi cunosc trairile, nu am nevoie de imbolduri si indemnuri goale. Eu iubesc Romania, dar o si urasc. N-ati vrea sa faceti si o campanie… „De ce urasc Romania?” Glumesc, sigur, nu e nevoie nici de asta, dar hai sa nu fim ridicoli, incercand sa ne dam mai destepti si mai frumosi decat suntem!

E mai bine sa ne aratam asa cum suntem, cu varfurile noastre, dar si cu mizeriile noastre. Vom fi credibili si ceilalti ne vor iubi. Nimeni nu va da doi bani pe acele cuvinte in care spunem  noi despre noi cat de nemaipomeniti suntem, cand ceilalti vad ca atunci cand nu suntem asa grozavi, suntem cam coate goale, mate fripte… Hai sa ne acceptam neajunsurile, sa ne spunem atuurile, dar sa nu incetam nicio clipa sa fim naturali, realisti, normali, autentici, sa nu mai incercam sa fim altceva decat suntem cu adevarat, ca asta nu o sa ne ajute niciodata.

So, Romania, you have big problems. Can you deal with that? You better be, otherwise you’ll never going to shine!

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.