Titlul de mai sus este un pamflet si va invit sa il tratati ca atare

[D][S][N] sustine NO BASESCU DAY 

Cum ?… Dupa posibilitati !… Punand inca o data cateva fragmente care au aparut pe acest blog de-a lungul timpului  si care mie mi se par relevante. ( Am ajuns sa citez din mine…, asta e grav!… 😉 )

” Si atunci ne mai intrebam de ce clasa politica arata, in majoritatea ei, asa cum arata astazi ? Ne mai miram cand vedem atatea personaje dubioase ajunse in pozitia de a decide intr’un fel sau altul, asupra directiei pe care trebuie sa o urmeze aceasta tara ? De ce ne mai aratam atat de surprinsi cand noi, prin comportamentul nostru, prin felul in care ii judecam pe oameni, in mod absolut aiuritor, prin manierea in care reactionam emotional si fara pic de discernamant, ii aducem pe acesti indivizi in postura de a hotari in numele nostru, pentru noi ( e un fel de a spune pentru noi, pentru ca de fapt ei decid in primul rand pentru ei) ?

Hai sa nu ne mai miram atunci cand ne uitam la televizor si ii vedem pe politicenii romani nepasatori, aroganti, nepriceputi si iresponsabili, pentru ca noi i’am trimis acolo! Hai sa ne uitam putin in oglinda, sa ne uitam si la acesti indivizi si sa ne intrebam daca ne simtim reprezentati in vreun fel de ei! Iar daca raspunsul este NU, atunci sa recunoastem ca noi, ca oameni, ca natie, avem o problema: suntem incapabili sa judecam corect, sa identificam si sa alegem dintre noi, pe aceia care ar putea, cat de cat, sa faca ceva concret pentru acest popor, pentru ca noi sa facem un pas, oricat de mic ar fi el, inainte.

Hai sa invatam sa nu mai actionam instinctual, sa nu mai fim atat de usor de manipulat din punct de vedere emotional, si sa gandim ! E cel mai bun lucru pe care il putem face, daca  nu vrem sa ne zbatem la nesfarsit in mocirla asta nenorocita! Hai sa nu ne mai lasam impresionati cu usurinta de nimeni si de nimic, hai sa fim mai realisti, poate chiar sceptici in unele privinte, sa nu mai fim atat de exuberanti la fiecare campanie electorala, sa nu mai jubilam ca prostii la vorbele unuia sau altuia, sa inlocuim exaltarea tampa cu ratiunea, cu logica, cu analiza bine fundamentata. Hai sa ne informam cat mai mult si mai bine, sa ne asiguram ca avem o perceptie corecta sau cat mai aproape de realitate a lumii care ne inconjoara si a faptelor care se petrec, sa nu mai inghitim pe nemestecate tot ce ni se serveste, sa judecam atent, sa incercam sa fim echilibrati, sa ne evaluam cu grija posibilitatile si sa nu ne  mai aruncam cu capul inainte la prima nada care ni se arunca dibaci dinspre clasa politica.

Politicienii romani ne vand de atata timp vorbe goale, manipuleaza, speculeaza, fac trafic cu informatii si cu emotii, au un sange mai rece decat al unei reptile, o nonsalanta si un tupeu greu masurabil si o capacitate de a se dedubla de invidiat! Dar mai presus de orice, au o capacitate de convingere care ne face pe noi ,ca alegatori, sa parem “cei mai prosti din curtea scolii”; persuasiunea pe care si’o exerseaza in fiecare campanie acesti oameni, pe mine ma dezgusta si ma infurie, in egal masura. De fiecare data am senzatia ca ma considera cel mai mare bou, ca am uitat ce mi’au zis in urma cu 4, 8, 16 ani! Ei bine, nu! NU am uitat! Din punctul asta de vedere, am memorie de elefant! Refuz sa ma mai las amagit de povesti cu zane, zmei, balauri si feti-frumosi si sa legitimez prin votul meu, unul sau mai multi indivizi despre care stiu sigur, bazandu’ma pe ceea ce au facut in trecut, ca nu vor face absolut nimic pentru ca mie sa imi fie mai bine decat imi este astazi, acum.

Romanii sunt usor influentabili! Comportamentul lor din punct de vedere electoral este si mai influentabil! Atata timp cat nu vom fi capabili sa nu ne mai lasam furati de peisaj, vom aduce in continuare in fruntea bucatelor si in prim’planul vietii publice, aceleasi persoane fara continut, frumos ambalate! Ne plac artificiile, culorile vii, brizbizele si imediat suntem dispusi sa scoatem un ban din portofel pentru a cumpara un astfel de produs, care bucura vremelnic retina… In clipa cand nu vom mai face asta cu atata usurinta, avem o sansa reala de a nu mai aduce in fata, oameni si politicieni care nu au ce cauta intr’o functie care implica o responsabilitate publica.”

P.S. Ni se servesc pe banda rulanta povesti care ne capteaza atentia prin grotescul si grobianul lor, iar oamenii normal la cap, atatia cati mai suntem, tolereaza din ce in ce mai greu nemerniciile din ce in ce mai prezente reflectate pe larg in media si pe oamenii lipsiti de bun’simt si de masura, pe care ii vedem din ce in ce mai dezinvolti, mai nonsalanti, incercand sa ne intimideze si sa lase impresia ca ceea ce fac ei, nici macar nu avem dreptul sa contestam! Nu ne vom plictisi in Romania noastra, vom fi prea ocupati sa cautam pe undeva, o farama de normalitate, de care sa ne agatam pentru a mai putea spera!

Ba popor, care votasi ca bou’  pentru a doua oara Traian Basescu, baga dracu odata la cap urmatoarele !

“Characteristics of a popular politician: a horrible voice, bad breeding, and a vulgar manner.” (Aristophanes)Spread!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

12 thoughts on “Să-l salutăm toţi, cu dragoste şi veneraţie, pe domnul Traian Băsescu”

  1. Ai combinat bine de tot stilul amuzant cu cel serios. Excelent de fapt! 🙂

  2. 10x! 😉 Pot si mai bine !
    P.S. Ia sa vedem…, ma contacteaza Preda dupa asta, sa facem reforma in PDL !… 🙂

  3. Am uitat sa-i dau link… dar m-am gandit ca-i fac probleme in partid cu domnu’ Oltean ! 😀

  4. Asta cu veneratia si dragostea e de la Chisinau, de la baia de multime ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.