Bun, asta-i o postare din aia nasoala.., mustind de subiectivism, rau intentionata, care ii va supara pe unii, ma gandesc eu, dar uneori se mai intampla si d-astea… Numiti-o cum vreti voi, dar mie aceasta integrare a familiei Saftoiu in absolutul PNL nu-mi place, oricat de utila o fi ea sau oricat de nimerita se va dovedi ca a fost, odata cu trecere timpului si aparitia sau nu a rezultatelor pozitive.


Nu-i inteleg ratiunea , e drept nici nu ma straduiesc prea tare, caci nu stiu inca sigur daca merita, dar nu vad deloc ce nevoie avea PNL de cei doi, asa cum nu am inteles la vremea respectiva ce nevoie avea PNL de PC; ma rog, poate imi scapa niste subtilitari ,foarte probabil, dar chiar si asa, la nivel de prima impresie si perceptie publica, poate sa-mi spuna si mie cineva care-i marele castig al partidului odata cu transferul acestora; aud ca doamna Saftoiu este un bun profesionist, nu stiu, o fi, dar a ratat niste bune momente sa taca de cateva ori si asta ma deranjeaza; uneori, sa fii excesiv de vocal , dauneaza cauzei. De asemenea, aud ca domnul Saftoiu e un bun meserias si un competent in varii domenii, consultant de „succesuri”, tot ce se poate, dar imaginea de sot al sotiei sale plimbat, in functie de conjunctura, prin diverse birouri si demnitati mai mult sau mai putin publice, nu-l avantajeaza.


Asadar, ce-i recomanda pe acestia doi, de vad ca atata lume semnaleaza extaziata ca s-a reintregit familia la un nou sediu de partid? Chiar atat de mari achizitii sunt cei doi pentru o formatiune care, mi se pare mie, are cateva nume cu multe clase peste acesti fosti servitori dedicati ai intereselor basisto-pedeliste? Ce transformare miraculoasa au suferit cei doi, de indata ce nu au mai intrat in gratiile cotroceniste, au devenit brusc eligibili pentru a servi inaltelor valori liberale ? Sau traseistii lor sunt nashpa si ai nostri sunt niste mirifici, niste bine intentionati, niste valori inestimabile care aduc plus valoare in partid si il ridica la cer in sondaje? Se pare ca da, asa stau lucrurile…, reevaluarea tinde sa devina un proces tot ma interesant, care a prins si in PNL, din pacate.


Cum se face ca tocmai acum le-a descopertit PNL valentele politice si anvergura de mari consultati si mari specialisti acestor doi oameni, am si eu dreptul sa imi pun aceasta intrebare, cu riscul de a deranja simpatizantii liberali ?! Nu spun ca ar fi cei doi o piatra de moara atarnata de gatul partidului, sunt totusi indeajuns de mici, dar nu pot sa nu remarc iesirile publice lipsite de panas atat ale lui Claudiu Saftoiu, cu care matura pe jos orice gandac pedelist, cat mai ales ale distinsei sale foste soate, care pare sa aiba o comunicare suprarenala cu domnul Sebastian Lazaroiu, judecand dupa declaratiile sale publice pline de miez… „Exista o teorie a acestei Lebede Negre care spune ca trebuie sa indeplineasca trei conditii: sa fie neasteptata, sa creeze un soc imens si practic sa fie predictibil retrospectiv, adica daca te uiti in urma trebuia sa-ti fi dat seama ca se va intampla acest lucru. Practic, ceva se va intampla pana in 2012, e o saturatie de actuala clasa politica. E o tensiune publica foarte mare” Saftoiu a mai spus ca e greu de spus daca USL va rezista pana dupa alegerile locale, admitand ca exista tensiuni interne, fie mostenite din trecut, fie generate de sondajele care vor stabili viitorii candidati la primarii si Consilii Judetene.”


Orice om sanatos la creierii capului, implicat si responsabil, nu face asemenea declaratii in public. Punct. Restul va las pe voi sa spuneti daca am sau nu dreptul sa imi spun si eu , de pe margine, ca un chibit, impresia proasta pe care mi-o lasa aceasta prezenta in tandem a fostei famiilii Saftoiu, intr-un partid care vrea sa ii dovedeasca pe adversari in lupta dreapta la urmatoarele alegeri. Expunerea publica a vulnerabilitorilor proprii inaintea unei batalii e o dovada de prostie , ca si cooptarea de mercenari sau de oameni slabi. Restul sunt povesti cu Alba ca Zapada, ca alea cu Lebada neagra sunt niste aberatii, voite sa nu.


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.