Peste 3 500 000 de conturi pe Facebook, hai sa zicem ca nu sunt atatia, dar 3 milioane indraznesc sa spun ca sunt.


Aproximativ 63 000 de bloguri, dintre care mai putin de 8 000 sunt active.


Circa 56 000 de conturi pe Twitter, din care 9 900 sunt active.


Peste 2 990 000 de romani afirma ca citesc bloguri, insa numai 800 000 fac acest lucru in mod frecvent.


Pe Refresh.ro puteti citi pe larg despre starea actuala a blogosferei romanesti, date statistice utile pe baza carora, cine doreste, poate sa faca o analiza atenta a situatiei in care se afla piata romaneasca a bloguri, a dimensiunii si a potentialului real al acesteia.


Cert este ca, in ciuda unei cresteri timide a numarului celor care sunt cititori fideli de bloguri, cifrele, sa nu ne mintim aiurea, sunt inca destul de mici. Ganditi-va ca nici macar un sfert din populatia acestei tari n-are nicio treaba cu blogurile si ca aceia cu care s-a stabilit o relatie cat de cat apropiata sunt inca sub 1 milion!


Asadar, hai sa ne gandim de doua ori inainte de a vorbi despre cat de mari, tari si relevanti sunt bloggerii din Romania, pentru ca supraevaluarea nu face niciun bine nimanui. Da, avem blogosfera, avem bloguri, desi bloggeri avem mai putini decat ne iluzionam, si aici ma refer la calitatea blogging-ului care se face la noi. Blogosfera romaneasca nu are totusi forta pe care ii place sa si-o asume uneori exagerat.


Exista perspective frumoase, ramane sa fie speculate, insa deocamdata, mai este  mult pana la maturizare si stabilitate. Blogosfera din .ro, la ora la care vorbim, are cateva varfuri, dar nu este nici pe departe atat de puternica pe cat, sunt convins ca i-ar placea sa fie.

RZBXPXTGCG3W

Spread!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.