Am trait azi un moment pe care eu nu il voi uita prea curand si pe care sper sa si-l aduca aminte cat mai multi romani, de-a lungul timpului: oamenii, umiliti, au ales sa treaca peste rusinea de a fluiera in timpul intonarii imnului de stat al tarii lor, pentru a-si manifesta furia si dispretul fata de o lighioana politica, un ins care a ales sa ii sfideze inca o data si care a fost huiduit copios in momentul primirii onorului militar, ca dealtfel pe intreg parcurul prezentei sale publice la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii.

Consider ca ceea ce s-a intamplat astazi la Iasi, dincolo de neplacerea de a auzi corul de fluieraturi pe parcursul intonarii imnului, al slujbei religioase si al discursului presedintelui statului, este un semn bun, semnul ca Romania inca traieste si arata ca se poate trezi. Semnul rau insa, este acela ca Romania traieste vremuri cu adevarat exasperante pentru prea multi din cetatenii ei, pentru ca numai disperarea si depasirea limitelor suportabilitatii, ii poate face pe acestia sa treaca in plan secund semnificatia sarbatorii si solemnitatea momentului, si sa reactioneze dur la adresa acelora pe care ei ii considera vinovati de ceea ce se intampla azi.

Manifestarea frustrarii acestor oameni pentru ca cei responsabili de soarta lor ii sfideaza constant trebuie inteleasa de orice politician intreg la minte si orice om inca sanatos la cap. Da, s-a trecut peste anumite limite, iar acei oameni care si-au strigat nemultumirea asa cum s-au priceput ei, nu au jignit cu nimic simbolurile nationale, ci au sanctionat un om, un regim si faptele lor reprobabile.

Anuntul din urma cu cateva minute al liderilor opozitiei, care prefigureaza iminenta constituire din punct de vedere juridic a unei aliante politice si electorale intre PSD si PNL, decizie ce se va lua pe data de 5 februarie, le aduce, in actualul context politic,  lui Crin Antonescu si Victor Ponta, un capital de imagine si incredere pe care, daca vor sti sa-l valorifice, le va aduce succesul.

Spread!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

2 thoughts on “Traian Băsescu: “Bună ziua!”… România: “Huooo!!!””

  1. Am citit si eu despre asta astazi si pentru prima oara de la realegerea am simtit ca Romania inca se mai poate destepta, ramane de vazut cand si cum o s-o faca. La multi ani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.