Doar cateva idei, pe care probabil ca nu le impartasesc decat foarte putini…

1 mililitru de furadan poate fi fatal. Totusi, un sinucigas nu se limiteaza niciodata la o cantitate atat de mica.

Sinuciderea este supremul act de lasitate pe care il poate intreprinde un om. ( nu exista niciun motiv pe lumea asta care sa justifice dorinta unui om de a se juca „de-a Dumnezeu” cu el insusi )

Nu e nevoie de curaj ca sa te sinucizi, as spune ca e nevoie,  mai degraba, de foarte mult dispret fata de tine insuti.

Nimeni nu trebuie sa caute sa inteleaga ori sa incerce sa cautioneze un act suicidal, nu exista justificare pentru o astfel de hotarare, indiferent prin ce trece un om, atat din punct de vedere psihologic, cat si fizic.

Altfel, toata lumea a gasit de cuviinta sa isi dea cu parerea, ore in sir, in fel si chip, despre moartea subita a unui om, fie ca se pricepea, fie ca nu, in dulcele stil clasic… romanesc. Si asta doar pentru ca era vorba despre o persoana publica! Cat de rusinos ! ( Acum ceva vreme, a murit un om, un primar dintr-o localitate oarecare din Teleorman; am jucat tenis de masa impreuna de cateva ori; avea in jur de 5o de ani si era o persoana inteligenta, plina de viata, vesela; intr-o zi, a fost gasit mort, bause furadan! S-a dat o stire in ziua respectiva, de cateva minute; atat! )

Acum cateva zile, Victor Ciutacu zicea ceva pe Facebook despre utilitatea infiintarii in Romania a unui Comandament National de Combatere a Imbecililor… Daca se justifica existenata lui?… Pai, sigur ca da! Ar fi institutia cu cel mai incarcat program de lucru din .ro! Cine a stat ieri si s-a uitat, atat la spectacolul de pe televiziuni, cat si la spectacolul din online, ar trebui sa inteleaga de ce.


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.