Congresul PNL a fost unul previzibil, asteptat fara freamat de fatuci si deontologi, pentru ca rezultatul era aproape in totalitate clar si de asteptat. Nu asta a fost, insa, motivul pentru care nu a reprezentat un obiectiv important pentru mass-media, cel putin pentru cea televizata.

Sa incepem cu inceputul : PNL nu este si nu a fost niciodata un circ ambulant in politica romaneasca. Lucrul asta de datoreaza faptului ca nu este un partid de masa, ci doar unul care are idei ce ii pot seduce pe multi, insa nu pe toti. Accesul in randul membrilor PNL nu a fost prea facil pentru personajele cu apucaturi securiste, burlesti sau populiste.

Da, unii o sa intrebe: ceea ce face Orban prin discoteci ce e? E strict problema lui, fiecare avem in noi un mic Radu Mazare. Ce face presedintele prin hypermarket-uri de unul singur, in direct, la televizor, ar trebui sa fie mai ingrijorator si revoltator.

Aici e vorba de imaginea partidului in general, iar de cea a congresului, in particular. Nu cred ca exista termen de comparatie intre decenta cu care au tratat acest eveniment, in comparatie cu PSD, de exemplu, si ma intreb de ce. Poate pentru ca nu a guvernat suficient de mult, incat sa stranga numarul suficient de oportunisti-guristi necesari in astfel de circumstante. Rog ultragiatii sa nu sara de partea dorsala in sus, sunt constienta ca nu sunt numai sfinti pe acolo, dar parca arta datului in stamba e la frecventa redusa.

A se observa, in acest sens, comportamentul domnului Mircea Ionescu Quintus; pe unii s-ar putea sa ii faca sa tanjeasca dupa niste vremuri in care manele nu aparusera si  barbatii politici inca aveau onoare.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

One thought on “Uneori, aparenţele chiar contează”

  1. Mircea Ionescu Quintus e un exemplu de barbat politic cu onoare cat cuprinde, Simona. te felicit pentru impresiile culese si asternute-aici. Nu idealiza nicio clipa PNL-ul, ca sa nu fii dezamagita. Din pacate, e si partidul indolentei generalizate. Dar sper sa schimbe Crin cate ceva…

Leave a Reply!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.